L-Plate regels en beperkingen voor leerling-chauffeurs in Australië

Auto Advies Rijopleiding

 

Het is grappig hoe goed we ons allemaal de gouden glorie herinneren van het behalen van onze rijbewijzen, maar de dag dat we onze leerlingvergunningen kregen en die enigszins gênante L-plaat voor de eerste keer op de achterkant van een auto plakten, lijkt vager.

 

Het leergedeelte van het behalen van je rijbewijs is natuurlijk het moeilijkste, terwijl het bereiken van het doel voelt als een van de grootste overwinningen van je jeugd.

 

Australische rijbewijzen zijn een vereiste sinds de eerste auto werd gereden in Adelaide op 10 september 1906, maar het Australische overgangsritueel dat geldt voor je L-platen is pas sinds 1952 een ding.

 

 

Het Graduated Driver Licensing (GDL)-systeem dat we allemaal kennen en waar we van houden – waarbij we van een leerlingvergunning naar een voorlopig rijbewijs en uiteindelijk een volledig rijbewijs gaan – werd halverwege de jaren zestig in Australië ontwikkeld.

 

Hoe kies je de juiste verzekering voor leerling-chauffeurs

Onze neven aan de overkant van de vijver in Nieuw-Zeeland introduceerden in de jaren tachtig een GDL die een grote invloed had op de GDL die eind jaren ’80 in Noord-Amerika werd geïmplementeerd, en het systeem is nu ingevoerd in een groot aantal landen in Azië, Afrika en Europa.

 

In de loop van de decennia heeft elke Australische staat en elk territorium zijn eigen wetten en L-platers-regels ontwikkeld, maar het algemene uitgangspunt is hetzelfde: leerlingen moeten slagen voor een verkeersreglement voordat ze achter het stuur kruipen om te leren rijden naast een persoon met een volledig rijbewijs. Motor theorie examen oefenen is mogelijk online.

 

Zestien is de leeftijd waarop Australiërs hun rijbewijs kunnen halen, hoewel inwoners van de ACT een vroeg cijfer krijgen door in aanmerking te komen na 15 jaar en negen maanden.

 

Wat betreft de bijzonderheden van beperkingen voor leerlingbestuurders, waaronder wat de maximale snelheid is voor leerlingbestuurders, hoeveel passagiers u op L-platen kunt hebben, waar u L-platen op een auto in Australië kunt plaatsen en kunt u een aanhangwagen op L-platen trekken, het is het beste om de vereisten van elke staat en elk territorium te bekijken.

 

Algemene vereisten

Bewijs je identiteit

Slaag voor een test met verkeersregels, die varieert per staat en territorium

Slaag voor een gezichtstest en wees medisch geschikt om te rijden

Betaal de licentie- en testkosten

Houd u aan speciale regels, waaronder alleen het besturen van auto’s en geen grotere voertuigen, te allen tijde onder toezicht van de houder van een volledig rijbewijs die naast u zit, L-platen duidelijk zichtbaar op de voor- en achterkant van uw auto hebben, geen alcohol of drugs hebben in uw systeem, uw leerlingvergunning altijd bij u hebben, geen mobiele telefoon gebruiken (inclusief handsfree-apparatuur of luidspreker) tijdens het rijden, of terwijl uw voertuig is gestopt maar niet geparkeerd, geen toezicht houden op een andere leerling-bestuurder en vervoer slechts zoveel passagiers als waarvoor de auto is uitgerust.

 

Als je je afvraagt ​​of een leerling-bestuurder een V8 kan besturen, is het antwoord ja – je kunt elke auto besturen waarin je instructeur je leert, op voorwaarde dat het geen groter voertuig is.

 

L plaat regels in NSW

Slaag voor een computergebaseerde Driver Knowledge Test (DKT) die uit 45 vragen bestaat. U kunt studeren door het handboek van een weggebruiker en een door RMS verstrekt exemplaar van de volledige DKT-vragenbank te lezen, waaruit uw selectie van vragen zal worden getrokken. Als u niet slaagt voor de test, moet u de testkosten betalen en deze minimaal 24 uur later opnieuw doen. Gratis theorie oefenen is mogelijk online.

 

De maximumsnelheid voor L-platers in NSW is 90 km/u.

 

Sleep geen ander voertuig.

 

Leerlicentie verliezen

Als je in Sydney bent, mag je ook niet rijden in Parramatta Park of Centennial Park.

Als u in een periode van drie jaar vier strafpunten bereikt of overschrijdt, verliest u uw leerlicentie.

 

Cursisten moeten minimaal 12 maanden in het bezit zijn van een leerlicentie voordat een voorlopige P1-licentie wordt afgegeven.

 

Leerling-chauffeurs van 25 jaar en ouder hoeven geen logboek voor leerling-bestuurders in te vullen en zijn vrijgesteld van de ambtstermijn van twaalf maanden.

 

L plaat regels in VIC

Slaag voor een computergebaseerde test met 32 ​​vragen. Lees om te studeren het Road to Solo Driving-handboek waarop de test is gebaseerd, en neem ook deel aan een online oefentest.

 

Voordat je voor je Ps kunt gaan, moet je je leerlingvergunning hebben voor een minimale aaneengesloten periode die afhankelijk is van je leeftijd.

 

Geen maximum snelheidslimiet anders dan de ingestelde snelheidslimiet.

 

Punten: Niet meer dan 11 punten binnen een periode van drie jaarod, en niet meer dan vier strafpunten binnen een periode van 12 maanden.

 

L-plaatregels in QLD

Hun test is ofwel een online test van vier tot zes uur thuis, genaamd PrepL, of een schriftelijke test. Je kunt studeren voor de schriftelijke test met de gids Your Keys to Driving in Queensland, die informatie bevat over de verkeersregels van Queensland, vereisten voor rijbewijzen en voorbeeldtestvragen. Er is ook een online oefentest.

 

Noteer 100 uur rijden onder toezicht in uw leerlinglogboek, inclusief 10 uur rijden ‘s nachts.

 

Er kan een logboekvrijstelling worden aangevraagd, wat betekent dat de cursist geen logboek met 100 rijuren hoeft in te leveren, maar minimaal twee jaar in het bezit moet zijn van een Learner-licentie voordat hij voor het voorlopig rijbewijs gaat.

 

Meer dan 25 leerling-chauffeurs in QLD zijn niet verplicht om een ​​bepaald aantal rij-uren onder toezicht te voltooien, maar hun leerling-licentie moet minimaal 12 maanden in het bezit zijn voordat ze een praktisch rijexamen kunnen doen.

 

Als u vier of meer strafpunten krijgt in een periode van 12 maanden, krijgt u een rijverbod van drie maanden.

 

Geen andere maximumsnelheid dan de ingestelde maximumsnelheid op een bepaalde weg.

 

L plaat regels in de ACT

Voltooi een Pre-Learner License-cursus met succes, inclusief het slagen voor een op ACT Road Rules gebaseerde geautomatiseerde kennistest. De Pre-Learner License-cursus wordt door de meeste ACT-scholen gratis aangeboden als onderdeel van het leerplan van jaar 10. Het is ook verkrijgbaar bij verschillende opleidingsaanbieders binnen de ACT. Een praktijk kennis assessment is ook online beschikbaar.

 

Trek geen aanhanger van meer dan 750 kg GVM.

 

Als je jonger bent dan 25 jaar op het moment dat je je Learner’s-licentie krijgt, moet je minimaal 100 uur rijden onder toezicht (50 als je ouder bent dan 25), inclusief minimaal 10 uur ‘s nachts (vijf als je ouder bent dan 25) .

 

L-plaatregels in het Northern Territory

Om uw P-platen te krijgen, moet u uw Learner-rijbewijs gedurende ten minste zes maanden ononderbroken bezitten.

 

Als uw Learner-licentie is geschorst, gediskwalificeerd of verloopt, moet u zes aaneengesloten maanden wachten vanaf het moment dat deze opnieuw wordt geactiveerd voordat u uw praktijktest kunt afleggen of kunt upgraden naar een voorlopige licentie.

 

Degenen die hun rijbevoegdheid nastreven, kunnen de verkeersregels leren in het NT Road User’s Handbook of een online rijvaardigheidstest afleggen voordat ze een computergebaseerde DKT proberen, bestaande uit 30 meerkeuzevragen.

 

Mensen kunnen ook deelnemen aan DriveSafe NT, een rijopleidings- en licentieprogramma voor alle automobilisten in Darwin, Palmerston, Katherine en Alice Springs.

 

Je mag niet harder dan 80 km/u rijden (behoorlijk ongelooflijk, gezien de snelheidsverschillen die hierdoor ontstaan ​​tussen degenen die de NT-limiet van 130 km/u halen en iedereen met L-platen. Bewegende chicane, iemand?)

 

Uw leerling- of voorlopige licentie wordt geschorst als u vijf of meer strafpunten behaalt in een periode van 12 maanden, of 12 strafpunten in een periode van drie jaar.

 

L plaat regels in SA

Je moet slagen voor een theorie-examen over verkeersregels en verkeersveiligheid. Lees The Driver’s Handbook om de verkeersregels te leren en er is een optie om het theorie-examen online te oefenen.

 

Je moet minimaal 75 uur onder toezicht rijden, inclusief minimaal 15 uur ‘s nachts.

 

U mag op geen enkel moment de maximumsnelheid van 100 km/u overschrijden.

 

Leerling-chauffeurs mogen een enkele aanhangwagen trekken.

 

U mag tijdens de vergunningsperiode van de leerling geen vier of meer strafpunten verzamelen.

 

L-plaatregels in Tasmanië

Voltooi een DKT met betrekking tot Tasmaanse verkeersregels.

 

Overschrijd de snelheidslimiet van 90 km/u niet.

 

Leerlingen moeten 80 logboekuren registreren, waarvan 15 uur ‘s nachts.

 

U moet de licentie minimaal 12 aaneengesloten maanden hebben.

 

Als u vier strafpunten bereikt, wordt uw leerlinglicentie geschorst.

 

L plaat regels in WA

U moet de leerlingvergunning Computerized Theory Test (CTT) afleggen en moet slagen voor de test voordat u gaat rijden. Het theorie-examen is een op kennis gebaseerde beoordeling van uw begrip van de WA-verkeersregels die kan worden bestudeerd in de handboeken Drive Safe en Ride Safe.

 

Als je faalt, kun je de test dezelfde dag niet opnieuw proberen – je moet een andere dag terugkomen, de CTT-kosten betalen en je vereiste documenten opnieuw meenemen.

 

Leerling-chauffeurs onder de 25 jaar moeten minimaal 50 rijuren onder toezicht maken om in aanmerking te komen voor een WA-rijbewijs. Vijf van die uren moeten ‘s nachts worden voltooid. Degenen boven de 25 zijn vrijgesteld van de 50 uur.

 

U mag een aanhanger of caravan trekken tijdens het volgen van rijlessen bij een bevoegde begeleider.

 

Lees meer: ​​​​Kan een leerling-bestuurder een aanhangwagen trekken?

U mag de snelheidslimiet van 100 km/u niet overschrijden.

 

Het is niet toegestaan ​​om binnen de grenzen van Kings Park te rijden of waar borden leerling-bestuurders verbieden.

 

Als er vier of meer strafpunten worden geregistreerd tegen een persoon, wordt deze voor ten minste drie maanden gediskwalificeerd en wordt elk rijbewijs ingetrokken.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.