Wil jij graag investeren? Dan kun je wellicht een onderzoekje starten naar Google aandelen, op dit moment zijn ze zeer populair

Google is een van de meest bekende technische merken op de markt. Als u Google gebruikt voor e-mail services, web searches of iets anders, kan het zijn dat u op uw radar investeert in de aandelen van het bedrijf. Als u nieuw bent met beleggen of gewend bent aan het kopen van beleggingsfondsen, maar niet aan individuele aandelen, dan is dit wat u moet weten om aandelen in Google te kopen.

 1. Google: Je kent Google misschien het beste als zoekmachine, maar het bedrijf is veel meer dan dat.
 2. Google is opgericht in 1998 en is gespecialiseerd in internetgerelateerde producten en diensten.
 3. Dat omvat zaken als reclame, e-maildiensten, cloud-opslag en natuurlijk mobiele portemonneettechnologie.
 4. Google is ook eigenaar van YouTube en is de ontwikkelaar van het Android-besturingssysteem voor mobiele apparaten.
 5. Google verdient vooral geld door online advertentieruimte te verkopen. Bedrijven betalen om hun advertenties op websites, blogs, YouTube en andere kanalen te laten verschijnen.
 6. Een van de grootste concurrenten van Google is Apple. Het iOS-besturingssysteem en Apple Pay zijn directe concurrenten van Android en Google Pay.
 7. Andere concurrenten in de tech space zijn Microsoft, Amazon, Facebook, Yahoo en AOL.
 8. Google is een van de meest gewaardeerde bedrijven ter wereld, met een marktkapitalisatie van ongeveer 833 miljard dollar.

Onderzoek en analyse

Elke keer als je denkt aan het kopen van een aandeel, loont het om je huiswerk te doen. Er is een goede en foute manier om voorraden door te lichten. Ten eerste, houd in gedachten dat iedereen dit anders doet. Er is geen manier om een bedrijf te analyseren om te garanderen dat u het soort rendement dat u wilt verdienen. En er zijn verschillende strategieën voor het analyseren van aandelen. Zo is er bijvoorbeeld een fundamentele analyse, waarbij wordt gekeken naar de fundamenten van een bedrijf om de financiële kracht en gezondheid te meten. De fundamenten omvatten dingen als:

 • Winst per aandeel
 • Prijs-/inkomensverhouding
 • Verwachte winstgroei
 • Dividendrendement (indien het aandeel dividend uitkeert)

In de fundamentele analyse wordt gekeken hoe sterk het management van het bedrijf is en op welke manier de inkomsten neigen te evolueren om de waarde van een voorraad zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Meer weten over dit onderwerp en aandelen? Bekijk dan hier hoe het kopen van aandelen precies werkt op Spaarbuidel.nl, de technische analyse daarentegen is een andere benadering die kijkt naar markttrends en toekomstvoorspellingen om te bepalen of een aandeel een goede koop is. Met dit soort analyses kijkt u naar wat een aandeel in het verleden heeft gedaan om te proberen te peilen wat het in de toekomst zal doen.

Blijf bij de basis

Als u probeert te beslissen of u Google-aandelen wilt kopen, richt u dan op de indicatoren die het gemakkelijkst te begrijpen zijn. Dat houdt in:

Bedrijfsrekeningen
Balansen en hoeveel schulden de onderneming heeft…
Kwartaalvijlsel
Kasstroom
Kwaliteit van het managementteam
Het algemene bedrijfsmodel

Toekomstige groeiplannen

Deze gegevens kunnen u inzicht geven in de kracht van een bedrijf. Maar hou er rekening mee dat hoe goed een voorraad er ook uitziet op papier, dat niet garant staat voor een solide rendement. Iets anders om op te letten is te proberen de markt te timen. Het timen van de markt betekent het kopen of verkopen van aandelen op een optimaal moment voor maximale winst. Het probleem daarbij is dat de beurs zelfs op de beste dagen onvoorspelbaar is. Als je kijkt naar de koers van het aandeel Google in de afgelopen vijf jaar, zie je een gestage opwaartse trend. Maar er zijn momenten geweest waarop de koers van het aandeel sterk daalde.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.